المقادير
* 500 جرام فراولة
*250 جرام فراولة
*75 جرام سكر
*2 صفار بيضتين
*كيس سكر بنكهة الفانيلا أو ما يعادل 8 جرام سكر بنكهة الفانيلا
*2 ملعقتين كبار عصير حامض
*250 ملل قشدة طرية سائلة
نيجي لطريقة التحضير:
*ننظف حبات الفريز كويس اوى
*ناخذ 400 جرام منها و نهرسها كويس اوى اوى اوى
*اخذ 100 جرام و اقطعها على شكل مربعات صغيرة
*احطهم على جنب و آخذ اناء اخفق فيه صفار البيض+سكر الفانيلا+السكر، اضيف عليهم الفريز المهروس و قطع الفريز المربعة وعصير الليمون.
*دلوقتي هخفق القشدة الطرية حتى نحصل على كريم زي كريم شانتيي، بعد كده اضيفها على المزيج اللي حصلنا عليه من شوية
*اسكب المزيج في اناء خاص بالمثلجات و احطه في الفريزر 3 ساعات.
* اغسل ال 250 جرام فراولة اللي فاضلين عندي و اقطعهم الى نصفين عشان ازين بيهم المثلجات .
و بالهنا و الشفا